torsdag 1 augusti 2013

Att umgås med såna som jag

Har haft en härlig vecka i Härnösand på FSDB's familjevecka. Underbart att träffa gamla och nya vänner, att få dela känslor, tankar och erfarenheter med dem som förstår. Att få känna sig "normal" om det nu finns något som är det. Men iallafall umgås med likasinnade. 
Härligt att se barnet få umgås med andra barn som har likadana problem hemma. Att de får se att det finns fler, att de inte är annoerlunda. Att det går att ha ett liv trots dövblindhet. 
Ser hur mycket det älskade barnet verkligen behöver få vara med på sånt här. Det har varit en bra men också tung vecka. Föreläsning om hur det kan gå snett för våra barn, oavsett funktionshinder givetvis. Men då mina små haft en tuff tid med en hel del problem så var det mycket som rördes upp i mitt inre. Jag vet jag inte ska klandra mig, att jag gjort allt som stod i min makt, att jag var ensam och inte hade så mycket kunskap.
Men jag gav dem min kärlek, förökte lyssna, finnas.
Och jag har fyra underbara trollungar! 
Sista kvällen efter en rolig vecka med dövblinda föräldrar och allt det innebär. Imorron åker vi hem till vardagen, med en del erfarenheter rikare, många skratt och trevliga minnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar